Следвайте Гласове в ТелеграмКонституционните промени в РС Македония са част от

...
Следвайте Гласове в ТелеграмКонституционните промени в РС Македония са част от
Коментари Харесай

Денков: Може би ще трябва да изиграя ролята на лошото ченге по отношение на Македония

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Конституционните промени в районен съд Македония са част от Преговорната рамка с Европейски Съюз. Това съобщи министър председателят Николай Денков на стратегическия конгрес в Блед.

„ Всички гледат към България и питат „ Защо желаете промени в конституцията на РСМ? “. Нека аз задам различен въпрос: „ Защо е проблем българите да са включени като част от сред 10 други народности в конституцията? “. Този проблем към този момент е част от договарянията с Европейски Съюз и се надявам скоро да бъде решен “, добави българският министър-председател.

„ Може би ще би трябвало да изиграя ролята на неприятното ченге. Европейски Съюз не е географски въпрос, а въпрос на полезности. Това, което би трябвало да ни сплотява в Европейски Съюз, са полезностите, а не географията “, сподели в речта си на форума Денков. Той обърна внимание на обстоятелството, че България също е блокирана от Нидерландия и Австрия по отношение на Шенген. „ Знам какво е да се чувстваш по този начин, когато правиш избрани старания. И точно във връзка Шенген имаме построен явен дневен ред – какво би трябвало да се прави всеки ден в Народното събрание, в държавното управление и така нататък, т.е. да си свършим домашната работа на 100% “, съобщи Денков.

Той акцентира обаче, че огромна част от проблемите сред съседи са плод на вътрешни спорове в дадената страна.

Инфо: NOVA

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР